Jak nakupovat v papírnictví a neutratit majlant

Přečtete za: 10 min

Jak nakupovat papírenské zboží levně a tak, abyste nemuseli vykrást banku pokaždé, co se podíváte po nových samolepkách? To je otázka, na kterou my, plánovací nadšenci, hledáme odpověď už desítky let. Mnozí z nás jsou stále přesvědčení, že nákup v papírnictví pod sto korun je pouze bájná pověst našich předků, a že ve skutečnosti se něco takového nikdy nestalo. A pokud jste někdy viděli papírenského maniaka nakupovat, budete o tom přesvědčeni také.

Udržet své touhy po nových fixech na uzdě je sice těžké, jsou ale metody, jak si čas od času dopřát své papírenské potěšení, a neutratit přitom majlant. V dnešním článku vám tedy přináším pár svých osvědčených tipů, díky nimž jsem nejednou ušetřila na nákupu papírnictví.

Tady jsou – a nezapomeňte si zapisovat!

Celý příspěvek

Jak se zabavit nejen v karanténě

Zdravím vás uprostřed měsíce s netradičním článkem!
Asi tušíte, proč jsem se rozhodla dát dohromady pár tipů na to, co dělat, když se nemůžete hnout z domu. Kvůli situaci ohledně šíření koronaviru je teď spousta z nás nucena trávit čas doma, ať už sami nebo s dětmi. První dny jsou jistě naprosto normální, poté se však můžeme začít kapku nudit.

Jak se zabavit, když tu máme „koronavirové“ prázdniny? 🙂 Projděte si následující seznam a inspirujte se. Třeba vás zrovna vysvobodím ze zajetí nudy!

Celý příspěvek

Jaké jsou fixy Artline Stix? | Recenze

Možná, že už jste na ně narazili: Pestrobarevné trojhranné fixy připomínající lego (nebo v mém případě chapadýlka chobotnice), které lze skládat dohromady a také s nimi krásně psát. Přesně tak, mluvím o štětcových fixech Artline Stix Brush Marker, jimž se dnes podíváme na zoubek.

Tyto na pohled velmi atraktivní fixy můžete vidět na fotkách s diáři nebo ve videích. Vypadá to, že jsou velmi oblíbené, a že psaní s nimi je nadmíru snadné. Je tomu ale skutečně tak? Kde je sehnat a vyplatí se do nich investovat? Pro odpovědi čtěte dál. 🙂

Celý příspěvek

Plánujeme na leden 2020 | BULLET JOURNAL ČESKY

Doba čtení: 15 minut

Další rok je tady
a Míša v šálku
jede dál!

Ahoj v novém roce, nejmilejší čtenáři!
Možná se ptáte, kde jsou články s plánováním na prosinec a nový rok. Inu, dovolte mi malé vysvětlení před tím, než se pustíme do lednového plánování. V minulém roce jsem se začala více zabývat tvorbou videí, protože je považuju za perfektní způsob, jak vám názorně ukázat postup při tvoření bullet journalu. Videa mě nesmírně baví natáčet, stříhat a namlouvat, proto se jim i v roce 2020 chci věnovat nadále, snad i víc.

Přesto jsou stále témata, která raději zpracovávám jako články. Jsou to nejčastěji recenze nebo různá povídání či kreativní tipy. O budoucnost blogu proto nemějte strach, chci psát i nadále. Ostatně, jak říkám, to je to jediné, co mi tak nějak jde. 🙂 Pokud tedy na blogu nenajdete plánování na nějaký měsíc, je pravděpodobné, že jsem jej zpracovala jako video. Většinou se snažím spolu s videem vydat i článek, ale kvůli škole, práci a novému e-shopu to mnohdy nestíhám. Nicméně fotky z každého měsíce dávám na svůj Instagram, na kterém jsem aktivní v podstatě denně, takže inspiraci ve fotkách najdete i tam.

A teď už k článku!

A teď už k lednovému plánování. I to vzniklo prvně jako video, nicméně už dlouho jsem pro vás nic nenapsala, ačkoliv nápadů mám na seznamu spoustu. A snad je brzy uvidíte. Nicméně lednové plánování se nese v modré barvě, květinách a sněhu. Tak se na to pojďme mrknout. 🙂


Mrkněte i na plánovací video!

Celý příspěvek

PLÁNUJEME NA LISTOPAD 2019| BULLET JOURNAL ČESKY

Doba čtení: 12 minut

Bylo nebylo
v jednom začarovaném lese,
se vůně listí mezi stromy a liščími ocásky,
poklidně nese.

A máme tady listopad!
Uteklo to jako voda a říjnový modro-hnědý layout můžeme opustit. Pokud jste říjnové plánování neviděli, zde je video! 🙂
Dnes se nicméně vrhneme na listopadové plánování, a přestože už osm dní z tohoto krásného měsíce uplynulo, třeba se vám pár nápadů bude hodit. Inu, pojďme na to!

Tentokrát se vydáme do pohádkového lesa plného barev, houbiček, kapradí a třpytek. 🙂 Jestli jste zvědaví, do jakého kabátu se tentokrát oblékl můj bullet journal, pak pokračujte ve čtení…

Celý příspěvek

Diáře tiskárny Graspo | Recenze

Doba čtení: 30 min

Pro mnoho lidí je podzim barevným obdobím čajů a pohody v teplé dece. Ne tak pro nás plánovací maniaky. 🙂 My své podzimní večery sice trávíme pod dekou, avšak pracujeme na své každoroční misi: Jaký diář si na příští rok pořídit?

Výběr je rok od roku větší a v široké nabídce se snadno ztratí i ti zkušenější. Ne každý diář si můžeme osahat, ne každý má svou podrobnou recenzi. Já se však pokusím trošku projasnit obzor a dnes vám jeden diář na rok 2020 podrobně představit. Jde o diáře zlínské tiskárny Graspo.

Na konci článku najdete slevový kód!

Diáře Graspo - řada Lady, varianta Honey. Diář se spirálou a diář kapesní s pevnou vazbou.
Celý příspěvek

15 tipů: Stánky, které nesmíte na Meet Papír 2019 minout

Svátek všech bláznů do papírnictví se blíží! 🙂

Stejně jako loňský podzim, i letos se můžeme těšit na krásnou událost Meet Papír, a to jak v Praze, tak v Brně. Hurá! Pokud jste zatím o této akci neslyšeli, mrkněte na mou (foto)reportáž z minulého ročníku, která vám vše osvětlí. Ale abych vás neobrala o základní informace: Meet Papír je market či trh, kde nabízí zboží malí čeští výrobci papírenského zboží. Najdete tam samolepky, bločky, diáře, psací potřeby a mnoho dalšího. 🙂

Protože nám pro tento rok přibyl počet prodejců, rozhodla jsem se udělat výběr stánků, u kterých se prostě musím zastavit. Samozřejmě obejdu úplně vše, ale menší plán a tahák se vždy hodí. Proto se neostýchejte a klidně se mými tipy inspirujte.

Protože plánuju navštívit brněnský Meet Papír, budu se orientovat především na něj. U každého mého tipu však najdete i informaci, zda bude konkrétní prodejce v obou městech, či pouze v jednom. Brněnská akce je již tento víkend, tedy 5. října, a to v Tržnici na Zelném trhu. Já tam stoprocentně budu, takže mě neváhejte případně pozdravit, když na mě v tom davu narazíte! 🙂

Meet Papír 2018 Praha
Meet Papír 2018, Praha
Celý příspěvek

Papírnictví Míša v šálku aneb Založila jsem e-shop

Krásný podzimní večer.
Možná už to víte, možná je to pro vás novinka. Tak či tak, je to skutečně pravda. Míša v šálku založila e-shop – malé internetové papírnictví. Najdete ho na www.misavsalku.cz a pořídit si v něm můžete především samolepky do diáře nebo trhací bločky. 🙂

Dnešní článek bych chtěla věnovat povídání o tom, jak nápad vznikl, stával se postupně skutečností, a co to vlastně celé znamená pro budoucnost blogu. Takže jestli vás zajímá zákulisí tohoto našeho projektu, pusťte se směle do čtení!

Papírnictví Míša v šálku s ilustrovanými samolepkami a bločky.
Celý příspěvek

Plánujeme na září 2019 | BULLET JOURNAL ČESKY

Doba čtení: 12 minut

Teplé dny a chladné noci,
při nichž sním o tom nejkrásnějším,
listy zasypaným, období ročním.
Podzim
.

Vítejte u prvního podzimního článku, milí čtenáři.
Jsem ráda, že období chladných dní, teplých svetrů a úžasných barev je zase tady. Proto už samotné září začínám skutečně podzimně – ve vínové barvě a s dýněmi.

Přestože jsem svůj bullet journal namalovala teprve před pár dny, i tak jsem si s motivem vyhrála. Jde tentokrát o složitější tvoření, nebo spíše zdlouhavější, ale na prodlužující se večery to snad přijde vhod. 🙂 Pojďte se se mnou podívat, jak malování dopadlo tentokrát, a načerpejte pořádnou podzimní inspiraci.

A nezapomeňte si k článku udělat oblíbený horký nápoj!

Celý příspěvek

Kam v Brně do papírnictví | 10 tipů Míši v Šálku

Doba čtení: 20 minut

Vítejte na procházce Brnem!

Tu a tam se mě někdo zeptá, jaká jsou nejlepší papírnictví nebo výtvarné potřeby v Brně. Mám sice v hlavě svůj soukromý seznam, avšak ne vždy si dokážu vzpomenout na všechny položky. A hlavně to dlouhé vypisování je někdy krapet vyčerpávající. 🙂 Proto vám tentokrát představím své tipy na brněnská papírnictví, která nesmíte minout, ať jste Brňáci nebo turisté.

Kde jsou jednotlivé obchody?
Zorientujte se podle mapy na konci článku!

U každé prodejny uvedu adresu, cenovou relaci a osobní zkušenost, včetně souhrnu toho, co v něm můžete najít. Ne každé papírnictví totiž nabízí to, pro co do něj zrovna jdete. A teď už si nazujte pohodlné boty, vyrážíme!

Celý příspěvek